Uzina metrom
Metrom Romana Metrom Engleza
  • Turnatorie blocuri neferoase
  • Benzi de cupru
  • tabla de cupru de alama
  • Benzi de cupru
  • tabla de cupru
  • degetare pentru munitia de infanterie
  • rondele pentru munitia de artilerie
  • rondele monetare
  • producator de neferoase din cupru si alama in Romania

S.METROM S.A. este unic producator de tabla de cupru, banda de cupru si banda de alama ca produse civile si componente de munitie pentru armament (degetare pentru munitia mica de infanterie discuri si rondele pentru munitia de artilerie) ca produse militare

Tradiţie şi Încredere

Scurtă istorie a Companiei!

1923 - O Companie româno - austriacă, numită Farola, a fost înfiinţată pentru fabricarea sârmei, tablelor şi cablurilor din cupru pentru motoarele utilajelor căilor ferate.

1935 - S-a înfiinţat prima fabrică metalurgică din România, sub numele de Metrom.

1938 - Începe producţia în serie pentru table, benzi, fâşii, bare, panouri profilate şi tuburi din cupru şi aliaj de cupru.

1946 - S-a dezvoltat producţia de tuburi, ţevi din cupru şi aliaj de cupru.

1948 - Cele două companii, Farola şi Metrom, s-au unit şi au format S Metrom SA.

1953 - Începe producţia de tije conice din fontă pentru sobele de bucătărie, pe gaz.

1960 - Compania Metrom incepe producţia a două motoare pentru motociclete cu pedale.

1971 - S-au omologat motoarele pentru drujbe.

1974 - Începe producţia de compresoare de aer sub licenţă Knorr-Bremse din Germania pentru autocamioanele şi autobuzele Fabricii de Autocamioane - ROMAN din Braşov.

1979 - Se omologhează motoarele în patru timpi pentru utilajele de tăiat iarbă motorizate şi pentru cele de uz industrial.

1981 - Se produc compresoarele de aer pentru camioane, tractoare şi locomotive electrice.

1981 - 1990 - Această perioadă este caracterizată ca fiind o perioadă de investiţii la nivel înalt şi de modernizare şi reorganizare a fluxului de producţie. Varietatea largă de produse, dezvoltă două din cele mai definite sectoare de fabricaţie: construcţiile de maşini şi metalurgia. Odată cu dezvoltarea industriei metalurgice vine şi îmbunătăţirea tehnologiei de laminare, prin dotarea cu utilaje de laminare pentru laminare la cald şi rece şi cuptoare cu tehnologie de încălzire şi laminat pe ambele părţi ale tablei.

1990 - 1998 - După ieşirea din sistemul comunist, compania trece printr-un proces intens de reorganizare a managementului, aliniindu-se la sistemul de management modern internaţional. Incepe renovarea tehnologiei, precum şi modernizarea tehnologiei produselor laminate din cupru şi aliaje de cupru, în conformitate cu cele mai înalte standarde internaţionale. Prioritatea a fost să se implementeze Asigurarea Calităţii.

Oamenii sunt imaginea

Departamentele nostre de cercetări, inginerii şi tehnicienii lucrează pentru a afla cerinţele clienţilor noştri tradiţionali şi viitori, de pe pieţele interne şi externe. Aceste studii s-au concretizat în soluţii teoretice, care devin aplicaţii în producţia modernă şi flexibilă a companiei noastre. Libera întreprindere şi resursele necesare sunt prevăzute la proiectarea şi fabricarea de produse noi şi competitive. Combinând lunga experienţă modernă de marketing, cercetare, proiectare şi fabricaţie, cu tehnici noi, moderne, ne face să privim cu incredere in viitor. Intrega companie lucrează în echipă fiind atrasă de filozofia intregii organizări şi dezvoltări a companiei, impărţing ambele sarcini, satisfacţie şi responsabilitate. Rezultatul este într-adevăr creşterea creativităţii.